Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Mekaniske egenskaber af akryl (PMMA)

2023-11-18

Polymethylmethacrylathar gode omfattende mekaniske egenskaber og rangerer blandt toppen inden for almindelig plast. Dens træk-, bøjnings- og kompressionsstyrker er højere end polyolefiner, såvel som polystyren og polyvinylchlorid. Dens slagstyrke er dårlig, men den er også lidt bedre end polystyren. Den hældte bulkpolymeriserede polymethylmethacrylatplade (såsom organisk flyglasplade) har højere mekaniske egenskaber såsom trækstyrke, bøjning og kompression, som kan nå niveauet af ingeniørplast såsom polyamid og polycarbonat.



Akryl

Generelt kan trækstyrken af ​​polymethylmethacrylat nå niveauet på 50-77MPa, og bøjningsstyrken kan nå 90-130MPa. Den øvre grænse for disse ydeevnedata har nået eller endda overskredet nogle tekniske plastik. Dens brudforlængelse er kun 2% -3%, så dens mekaniske egenskaber er dybest set hård og sprød plast, og den har hakfølsomhed og er tilbøjelig til at revne under stress. Brudfladen er dog ikke så skarp og ujævn som polystyren og almindeligt uorganisk glas, når det går i stykker. 40 ℃ er en sekundær overgangstemperatur, svarende til den temperatur, ved hvilken den laterale methylgruppe begynder at bevæge sig. Ud over 40 ℃ er materialets sejhed og duktilitet forbedret. Polymethylmethacrylat har lav overfladehårdhed og er tilbøjelig til at ridse.


Styrken af ​​polymethylmethacrylat er relateret til spændingsaktionstiden, og efterhånden som virkningstiden øges, falder styrken. Efter strækning blev de mekaniske egenskaber af polymethylmethacrylat (orienteret organisk glas) væsentligt forbedret, og kærvfølsomheden blev også forbedret.


Varmebestandigheden af ​​polymethylmethacrylat er ikke høj. Selvom dens glasovergangstemperatur når 104 ℃, varierer dens maksimale kontinuerlige brugstemperatur mellem 65 ℃ og 95 ℃ afhængigt af arbejdsforholdene. Den termiske deformationstemperatur er omkring 96 ℃ (1,18 MPa), og Vicat-blødgøringspunktet er omkring 113 ℃. Varmebestandigheden kan forbedres ved copolymerisation af monomerer med propylenmethacrylat eller ethylenglycoldiesteracrylat. Polymethylmethacrylat har også dårlig kuldebestandighed med en skørhedstemperatur på omkring 9,2 ℃. Den termiske stabilitet af polymethylmethacrylat er moderat, overlegen i forhold til polyvinylchlorid og paraformaldehyd, men ikke så god som polyolefin og polystyren. Den termiske nedbrydningstemperatur er lidt højere end 270 ℃, og dens fremløbstemperatur er omkring 160 ℃. Derfor er der stadig en bred vifte af smelteprocestemperaturer.


Den termiske ledningsevne og specifikke varmekapacitet af polymethylmethacrylat (PMMA) i plast hører til mellemniveauet, som er 0,19W/M.K og 1464J/Kg. K hhv


X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept